Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesná matka. Zabalila miminko do igelitky a nechala ho zemřít

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Peking - Tím nejhroznějším možným způsobem se rozhodla zbavit svého dítěte mladá žena v Číně. Novorozence zabalila do igelitové tašky, chvíli s ním chodila po městě a pak ho nechala zemřít na ulici.

Patrně nejistota z toho, kdo je otcem dítěte, a špatná finanční situace dovedli dvacetiletou ženu z města Kchun-ming v čínské provincii Jün-nan ke strašlivému činu. Jen dvě hodiny po porodu zabalila miminko do růžové igelitové tašky a odložila v náhodně vybrané ulici daleko od svého domova.

Místní obyvatelé, kteří tašku našli, zůstali v šoku. Okamžitě kontaktovali policisty a záchranáře, ti dítě převezli do nemocnice. Ani po čtyřech hodinách snah o oživení se ale lékařům nepodařilo novorozence zachránit.

Podle záběrů z bezpečnostních kamer žena v červeném kabátu a černých kalhotách prošla celé město a nic nenasvědčovalo tomu, jakou hrůzu se chystá udělat. Tašku nesla celou dobu v ruce.

Policie ženu našla u ní doma, k činu se přiznala. Prozatím není jasné, zda dítě zemřelo předtím, než ho matka odložila, nebo jestli podlehlo na ulici vlivům počasí. Neví se ani to, jestli matka dítě sama nezabila.

Témata:  Čína děti

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy