Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva policisté byli postřeleni v San Diegu, jeden zemřel. Útočníci unikají

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: dodmedia.osd.mil

San Diego - V americkém San Diegu byli v noci na dnešek postřeleni dva policisté. Jeden později těžkým zraněním podlehl a druhý je po operaci mimo ohrožení života. Policie na místě útoku podnikla rozsáhlý zátah ve snaze zadržet pachatele.

Hlídka v jižní části kalifornského města prováděla dopravní kontroly. Krátce poté, co pozdě v noci zastavila jistý vůz, naléhavě požádala o posily. Když na místo přijeli další policisté, své dva kolegy již nalezli na zemi postřelené.

Zdroj: YouTube

Navzdory převozu do nemocnice se lékařům nepodařilo jednoho policistu zachránit. Podle informací stanice NBC San Diego utrpěl četná střelná zranění v horní části trupu.

Policie varovala obyvatele, aby nevycházeli v okolí pátrání na ulici. Zatím není jasné, kolik lidí se do střelby zapojilo. Dosud jediným zadrženým je dospělý muž hispánského původu. Nyní je v nemocnici, kde se zotavuje ze střelného poranění. Policie ho zadržela nedaleko místa střelby.

V texaském Dallasu počátkem července během demonstrace proti policejnímu přístupu k černochům zastřelil černošský útočník pět policistů a sedm dalších zranil.

Témata:  policie USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy