Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi terorismem a migrací je jasná souvislost, volá Fico

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Mezi migrační krizí a terorismem je jasná souvislost. Dnes to na tiskové konferenci v Bratislavě prohlásil slovenský premiér Robert Fico.

Přistěhovalci mohli kvůli nedostatečné kontrole pronést do Evropské unie zbraně a výbušniny, uvedl politik, jehož země tento půlrok předsedá EU.

"Existuje propojení mezi migrací a terorismem. Migraci mohli teroristé využít pro převoz zbraní a výbušnin, proto je pravděpodobnost útoků velmi vysoká," řekl slovenský premiér. "Kdokoli mohl překročit hranice, když vrcholil příliv nelegálních migrantů. Bůhví, co měli ve svých batozích kromě jídla a oblečení," poznamenal.

Fico s odvoláním na bezpečnostní odborníky uvedl, že v Evropě se pohybuje kolem 300.000 migrantů, o jejichž původu a úmyslech nikdo nic neví. Většina z nich je podle slovenského premiéra v Německu.

Témata:  Robert Fico uprchlíci terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy