Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Masivní zátah v Salvadoru: Policie zatkla 120 lidí

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

San Salvador - Dosud nejrozsáhlejší zátah proti jedné z nejnebezpečnějších zločineckých skupin v zemi provedla salvadorská policie.

Zabavila při tom nemovitosti či další majetek v hodnotě mnoha milionů dolarů a zadržela 120 členů nebo spolupracovníků gangu Mara Salvatrucha (MS-13). Je mezi nimi i pětice lídrů, uvedla agentura Reuters.

"Z osmi hlavních vůdců gangu jsme zadrželi pět...včetně člověka odpovídajícího za finance," řekl novinářům slavadorský generální prokurátor Douglas Meléndez. Salvador dlouhodobě patří spolu se sousedními zeměmi Střední Ameriky mezi nejnebezpečnější státy světa co do množství vražd na obyvatele.

V poslední době však počet násilných činů mírně poklesl, což někteří přičítají dočasnému obnovení křehkého příměří mezi hlavními gangy MS-13 a Barrio 18. VLáda levicového prezidenta Salvadora Sáncheze Ceréna naproti tomu tvrdí, že jde o důsledek jejího tvrdšího přístupu vůči zločineckým skupinám.

Témata:  Salvador gangy zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy