Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové v Itálii vyjádří soustrast s masakrem ve francouzském kostele

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Zástupci italských muslimů dnes oznámili, že půjdou v neděli do kostelů, vyjádřit solidaritu s křesťany po útoku na kostel ve Francii.

Dva radikální muslimové tam v úterý zajali šest lidí a zavraždili šestaosmdesátiletého kněze.

Islámské společenství Itálie (COREIS) dnes v prohlášení oznámilo, že se jeho představitelé před nedělními pobožnostmi vydají do kostelů v několika italských městech včetně Říma a Milána.

Do kostela v neděli půjde také florentský imám Izzedine Elzir, který stojí v čele svazu italských islámských komunit. Řekl, že "chce křesťanským bratrům předat poselství solidarity a soustrasti".

"Zdá se nám v této dramatické chvíli zásadní učinit toto gesto jako konkrétní projev hlubokého respektu k posvátnosti rituálu, jeho vykonavatelům i ke kultovním místům křesťanství," stojí v prohlášení COREIS.

"Chceme tímto gestem ukázat, že jsme všichni členy jedné rodiny lidstva, že jsem spolu proti terorismu a že společně říkáme teroristům, že nás jejich zločiny nerozdělí, ale naopak ještě více sjednotí," řekl Elzir.

Témata:  Itálie muslimové teroristický útok na kostel ve Francii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy