Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Desítky rodin z Halabu využily humanitární koridor Ruska a syrské vlády +VIDEO

Ruské bombardování pozic ISIS a rebelů v Sýrii
Ruské bombardování pozic ISIS a rebelů v Sýrii
Foto: Reprofoto YouTube

Ankara - Jeden z humanitárních koridorů, které v Halabu zřídily Rusko a syrská vláda, využily desítky rodin. O město se bojuje již několik týdnů a v jeho východní části, kterou ovládají povstalci, uvázlo na 200 tisíc civilistů.

Část Halabu je v obležení armády od 17. července, zásoby zvenčí se tam nedostaly od 7. července.

Zdroj: YouTube

Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) dnes potvrdila, že město opustil "určitý počet civilistů". Konkrétní údaje ale nesdělila.

Syrská agentura SANA uvedla, že "vojáci (tyto rodiny) odvezli autobusem k dočasným obydlím". Koridorem podle agentury kromě rodin vyšla také "skupina více než čtyřicetiletých žen". SANA také tvrdí, že povstalci se vzdávají vládním vojákům, jejich počet ale neuvedla.

Humanitární operaci v Halabu zahájily syrská a ruská vláda ve čtvrtek. Otevřely koridory pro civilisty a pro povstalce, kteří se chtějí vzdát. Syrský prezident Bašár Asad vyhlásil amnestii pro ty, kteří odevzdají zbraně.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy