Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bratislavě se konal pochod homosexuálů. Kotleba ihned zorganizoval protiakci

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Bratislava - Centrem slovenské metropole dnes odpoledne prošel pochod homosexuálů, zároveň se konala dvouhodinová protiakce organizovaná krajně pravicovou stranou Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS).

Šestý ročník festivalu Duhový Pride homosexuálů a transgenderových osob (LGBT) ve slovenské metropoli začal za přísných bezpečnostních opatření ve 13:00 SELČ pochodem s následným shromážděním na Hviezdoslavově náměstí.

V nekontrolovaném přístupu na toto místo brání zátarasy a policisté, kteří také zastavili účastníky "Protestu proti pochodu úchyláků v Bratislavě", organizovaného pravicovými extremisty z LSNS.

Kotlebovci svou protiakci pak ukončili, nicméně poslanec za LSNS Ján Kecskés vyzval asi stovku shromážděných, aby se připojili k pochodu za rodinu, který začal v 15:00 před budovou parlamentu.

Témata:  Slovensko homosexuálové Marián Kotleba

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy