Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigerijec si přišel na 60 milionů dolarů. Podváděl na internetu

Nigérie
Nigérie
Foto: Pixabay

Lagos (Nigérie) - V Nigérii byl zatčen muž, který je podezřelý, že pomocí podvodů na internetu obral stovky obětí po celém světě o celkem více než 60 milionů dolarů (1,45 miliardy Kč).

Oznámila to dnes podle agentury AFP v nigerijském městě Lagos mezinárodní policejní organizace Interpol. Počítačovému pirátovi pomáhalo v různé míře nejméně 40 lidí v Nigérii, Malajsii a Jihoafrické republice.

"Čtyřicetiletý Nigerijec, známý pod jménem Mike, je podle všeho za podvody v celkové výši přes 60 milionů dolarů. Po světě jsou stovky obětí," uvedla organizace.

Upřesnila, že podezřelý se především dostával do elektronických pošt malých a středních podniků, a to hlavně v Austrálii, Kanadě, Indii, Malajsii, Rumunsku, Jihoafrické republice, Thajsku a Spojených státech. Podvody prováděl i na webech seznamek a pral špinavé peníze v Číně, Evropě a USA.

Témata:  Nigérie Interpol

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy