Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Každý muslim dostane panny a otrokyně, čeká vás ráj. Duchovní káže muslimům + VIDEO

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Internetem se už několik dní šíří video zachycující jednoho z muslimských kazatelů, který mužům slibuje, že na ně v posmrtném životě čeká doslova ráj představovaný harémem panen, které tam budou jen pro něj. Právě podobnými sliby často náboráři zastupující radikální skupiny verbují bojovníky či sebevražedné atentátníky.

Duchovní sedí před velkým zástupem muslimů, kteří ho s velkým zaujetím poslouchají. „Každý muslim dostane v ráji alespoň dvě černooké panny. Každá panna navíc bude mít 70 otrokyň a vy budete mít povoleno mít sex s pannami i s jejich otrokyněmi," básní kazatel.

„Za každou ženu, které vstoupí do ráje, dostanete 70 černookých panen. A pokud jste v tomto světě ženatí, pak v ráji dostanete svou manželku a k ní 79 černookých panen, se kterými můžete mít sex. A každá panna má ještě 70 služek, se kterými můžete mít sex. A to minimálně," vypočítává s úsměvem před davem mužů muslim.

Zdroj: YouTube

Pokud tedy má muslim čtyři manželky, dostane muslim v ráji podle kazatele ještě čtyřikrát víc panen. Dodává, že v ráji jsou tedy čtyři druhy žen, následně se však opraví s tím, že jsou tři. Jde o ženy, které do ráje vstoupí z tohoto světa – a každá z nich má 70 panen. Druhým typem jsou pak černooké panny, které také každá mají 70 otrokyň, a pak jsou tam právě otrokyně.

S ženou pak podle něj muslim v ráji stráví celkem 79 let a až se tato doba přiblíží konci, zavolá na něj jiná černooká panna, která už na něj bude čekat a která bude krásnější než ta předchozí.

Islamolog, arabista a afrikanista Luboš Kropáček však nedávno v rozhovoru pro server Lidé a země poukázal na fakt, že příběh o pannách v ráji jde jen o muslimský mýtus, který dráždí západní média. „Panny jsou názorným prostředkem pro vyjádření rozkoše, čekající na zbožného muslima po smrti v ráji. Je to ovšem metaforické přirovnání, protože nám podobně jako v biblické eschatologii chybí empirie. Muhammad o tomto atraktivním konceptu hovořil jen v prvních letech svého působení, kdy se snažil přesvědčit své krajany v Mekce, aby přijali islám. Později toto pojetí ráje změnil tak, že se muslimové shledají se svými manželkami," uvedl odborník na islám.

Témata:  Islám muslimové

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy