Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivé zjištění: Chlapec, který zemřel na obrovském tobogánu, přišel o hlavu

Krimi, ilustrační fotografie
Krimi, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Kansas City - Otřesné zjištění čekalo rodiče, kterým v akvaparku v Kansas City zemřel při děsivé nehodě syn, desetiletý Caleb Thomas Schwab. Chlapec měl po nehodě tělo oddělené od hlavy.

Co přesně se v zábavním parku v Kansas City stalo, se snaží zjistit vyšetřovatelé. Svědci však uvádějí, že chlapci se oddělila hlava od těla poté, co vyletěl z raftu a narazil do bezpečnostní sítě. Policie uvedla, že nebude smrt vyšetřovat jako kriminální čin.

Neštěstí se stalo v neděli. Teprve desetiletý Caleb Thomas Schwab byl v parku se svým otcem Scottem Schwabem, který je poslancem dolní komory parlamentu státu Kansas. Park byl kvůli vyšetřování uzavřen.

"Opravdu netušíme, co se stalo," uvedl po tragédii mluvčí zábavního parku. V pondělí ale vedení parku oznámilo, že nebudou zodpovídat žádné otázky. "Opravdu nevíme, co se stalo, a proto je nutné zevrubné vyšetřování. Musíme zjistit, co se přihodilo," řekla médiím policejní mluvčí Cameron Morgan.

Vyjádření zveřejnil i politik Schwab společně se svou manželkou, kteří jsou z obrovské ztráty zdrceni, a zároveň požádali veřejnost o soukromí. "Ode dne, co se narodil, přinášel do naší rodiny radost a i všem, co ho znali," uvedl jeho otec.

Tobogan Verrückt, což v němčině znamená bláznivý, byl otevřen v červenci 2014 jako součást místního vodního parku Schlitterbahn. Ke startu vede 264 schodů do výše 51 metrů, což odpovídá 17 patrům. Po skluzavce se zájemci spouštějí v třímístných člunech rychlostí přesahující 100 kilometrů za hodinu. Tobogan figuruje v Guinnessově knize rekordů jako nejvyšší na světě. Podle mluvčí Prosapiové je atrakce každý den kontrolována.

Podle amerických statistik jsou každý rok zraněny na zábavních atrakcích napříč USA tisíce dětí. Loni to bylo asi 30 000 mladších osmnácti let. Nejčastější jsou úrazy hlavy a krku, 1,5% procent těchto zranění si pak vyžádá hospitalizaci.

Témata:  neštěstí děti zábavní parky krimi

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy