Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Itálie plánuje odvoz uprchlíků, kteří se hromadí na hranici s Francií

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím – Na italsko-francouzské hranici ve městě Ventimiglia se hromadí uprchlíci. Italské úřady se rozhodly situaci zavčas řešit a migranty odvézt jinam.

Italské úřady brzy začnou převážet na jiné místo v zemi stovky imigrantů a žadatelů o azyl, kteří táboří v italském městě Ventimiglia, uvedl tamní regionální guvernér Giovanni Toti.

 

Transfery podle něj začnou v nejbližších hodinách. Toti neočekává, že by přesuny nějak narušili aktivisté skupiny za svobodu pohybu No border. Ti se minulý víkend střetli s italskou policií, když si stovky běženců prorážely cestu do Francie, odkud pak zase byli vraceni do Itálie.

Aktivisté se snaží dosáhnout znovuotevření italsko-francouzské hranice, kde Paříž v důsledku přistěhovalecké krize v Evropě obnovila hraniční kontroly.

Kolem města táboří v posledních měsících stále více migrantů ve snaze dostat se z Itálie dál do západní Evropy, především do Británie či Německa.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy