Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Republikání pomalu dávají od Trumpa ruce pryč. Miliardář kvůli tomu zuří

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Republikánský kandidát na prezidenta Spojených států Donald Trump má tři měsíce před soubojem o Bílý dům nečekaného soupeře. 50 republikánů se rozhodlo do voleb vyslat vlastního kandidáta - bývalého operačního ředitele CIA McMullina.

Král urážek a kontroverzních výroků Donald Trump si svou prostořekostí zadělal na pořádný malér. Skupině z řad republikánů došla trpělivost a vytáhli eso z rukávu - do boje o prezidentské křeslo chtějí poslat čtyřicetiletého bývalého zaměstnance CIA - Evena McMullina.

Své politické soukmenovce nejspíš realitní magnát namíchl jak svými výroky o zbytečnosti Severoatlantické aliance, jejichž členy by nechal napospas agresorům v případě, že dostatečně nepřispívají do společné kasy, tak i svými vřelými sympatiemi k ruskému prezidentovi Putinovi.

Podle bezpečnostních expertů je Trump nezkušený, bezcharakterní a necitelný. Pokud by navíc vyhrál volební klání, stal by se podle nich, vůbec nejlehkomyslnějším prezidentem v historii Spojených států.

"Už nadále nemůžu stát opodál. Donald Trump naplňuje ty nejhorší obavy Američanů, a to v době, kdy potřebujeme být jednotní. Mnozí ho správně vidí jako opravdovou hrozbu pro naši republiku," nebere si McMullin servítky.

Z ostré kritiky svých politických nepřátel si ale Trump očividně vrásky nedělá - podle něj se jedná jen o ztroskotané washingtonské elity.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy