Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odsouzený trestanec si mohl poprvé pochovat svého synka, plakala i soudkyně +VIDEO

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Že i soudci jsou jen obyčejní lidé a ne jen bezcitné stroje na verdikty, dokázala americká soudkyně Amber Wolfová. Dovolila totiž souzenému trestanci, aby si mohl přímo během jednání poprvé pochovat synka, který se krátce před procesem narodil.

Měsíční miminko přinesla k pultíku pro obžalované manželka lupiče Jamese Roedera Ashley. To, že byla v soudní síni také, není žádná náhoda - i ona je totiž v případu obžalovaná.

Soudkyně Wolfová navíc už dříve nakázala, že se manželé nesmějí stýkat, dokud projednávání případu neskončí. Tentokrát se ovšem rozhodla, že udělá výjimku.

Zdroj: YouTube

Soudkyně přitom úplně jasně řekla, že jde jen o tuto jednu příležitost a rozhodně tím neruší předchozí zákaz styku manželů. Roeder byl každopádně pořádně zaskočený, když soudkyně k ohrádce, v níž stál, přivolala jeho manželku a dovolila jí, aby předala měsíčního synka poprvé otci do náručí.

Obžalovaný v tu chvíli jako by úplně zapomněl, kde je. Synka tisknul k hrudi, několikrát ho políbil a plakal dojetím. Slzy uronila i samotná soudkyně.

Témata:  USA soudy zajímavosti

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy