Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko uspořádalo vlastní olympiádu. A vyhrálo

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Zatímco olympionici soutěží v Riu de Janeiro, ruští vojáci poměřují své síly s kolegy ze spřátelených zemí na Mezinárodních armádních hrách.

"V biatlonu bojových vozidel BMD-2 dosáhly nejlepšího času ruské posádky, následované výsadkáři z Kazachstánu. O třetí místo se podělili reprezentanti Číny a Běloruska," hlásí armádní televize Zvezda, která ze sportoviště-bojiště vede přímé přenosy.

Během středečního závodu výsadkářských obrněnců na cvičišti poblíž Novorossijska na jihu Ruska musely všechny posádky absolvovat tři okruhy o délce 6,2 kilometru, zpestřené rychlostní zkouškou, broděním, trestným okruhem a palebnými stanovišti - a střílelo se i během plavby obojživelných obrněnců. Terče byly střídavě na vodě a na souši. Vyhráli Rusové.

Podobně dopadlo i klání bombardérů: "Ruští piloti zničili přímými zásahy více než polovinu cílů a vedou soutěž ve všech disciplínách," hlásí Zvezda.

Pro kazachstánskou generalitu zřejmě může být důvodem k hrdosti vítězství středoasijských borců ve střelbě z minometů, ověnčené titulem "mistrů dělostřelby".

Nad "tankovým biatlonem" či "maratonským během s kalašnikovem" či dalšími z 23 disciplín pro reprezentanty v uniformách téměř dvou desítek států lze kroutit hlavou, nicméně podle polského zpravodajského portálu Onet.pl se dá předpokládat, že vojáci - na rozdíl od sportovců - doping nejspíše neberou. Pokud se za doping nepovažuje příslovečných 250 gramů lihu před útokem.

Témata:  Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy