Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V německé ubytovně byli zadrženi tři migranti, měli plánovat bombový útok

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Berlín – Německá policie zadržela policie v ubytovně pro žadatele o azyl ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko celkem tři muže. Podezřívá je z přípravy bombového útoku.

Už ve středu informovala agentura DPA o zadržení jedné osoby, dnes vyšlo najevo, že ve vazbě ten stejný den skončili ještě další dva podezřelí.

Zadržení tří podezřelých mužů v ubytovně pro uprchlíky v Dinslakenu, který leží asi 15 kilometrů severně od Duisburgu, souvisí s pátečním zajištěním 24letého syrského běžence v Mutterstadtu ve spolkové zemi Porýní-Falc, který údajně připravoval teroristický útok.

K pátečnímu zadržení v Porýní-Falci vedl tip, který hovořil o možném útoku při některém ze zápasů německé fotbalové ligy. Žádné konkrétní plány na spáchání teroristického činu ale vyšetřovatelé zatím neodhalili.

Kromě přípravy atentátu vyšetřovatelé zadržené podezřívají rovněž z členství v teroristické organizaci Islámský stát (IS), v jejíchž řadách se mohli v Sýrii dopustit trestných činů.

Německo v červenci čelilo v jediném týdnu čtyřem útokům, z nichž dva - ve Würzburku a Ansbachu - byli teroristické.

Témata:  Německo policie Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy