Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Strany se otočily. Clintonová zaútočila na Trumpa a tvrdě ho zkritizovala

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington – Dnešní projev demokratické kandidátky na prezidentský úřad USA Hillary Clintonové se spíše zaměřil na kritiku názorů jejího protikandidáta Donalda Trumpa, který před několika dny slíbil „daňovou revoluci“ spíš než prezentací nových hospodářských plánů.

Bývalá první dáma promluvila v Detroitu jen několik dnů po projevu svého soupeře Trumpa, který Američanům slíbil velké změny týkající se daní.

Trump slíbil omezit nynější sedmistupňovou škálu pro daně z příjmu fyzických osob na třístupňovou a snížit daně podniků z nynějších 35 až na 15 procent. Těsně před dnešním projevem Clintonové prohlásil, že jeho soupeřka „chce zdanit americké hospodářství k smrti".

Projev Clintonové naproti tomu podle agentury AP neobsahoval žádné nové návrhy, jak vylepšit stav americké ekonomiky.

Demokratka odmítla „výstřední Trumpovy myšlenky", které se podle ní nelíbí ani demokratům, ani jeho vlastní Republikánské straně. „Z toho, co z jeho kampaně víme, vyplývá, že Amerika by měla pracovat pro něj a pro jeho přátele, na úkor všech ostatních," varovala před jeho plány.

Clintonová promluvila v dělnické čtvrti Detroitu ve snaze získat na svou stranu voliče dělnických profesí, z nichž mnozí podporují Trumpa. „Mohu nabídnout seriózní, pevné vedení, které dokáže najít platformu pro tvrdé, ale zdvořilé (pracovní) vyjednávání," slíbila Clintonová. Dodala, že si nemyslí, že by urážky a sprostoty posunuly někoho dopředu.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy