Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Finačník Islámského státu je po smrti

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Bagdád - Iráčtí kurdové a USA hlásí další úspěch, speciálné síly měly zlikvidovat finančníka Islámského státu, Džasíma Džabúrího. Informují o tom agentury AFP a Reuters s odvoláním na radu Kurdistánu.

"Mise byla schválena a koordinována s iráckou vládou a byla provedena ve spolupráci s iráckými bezpečnostními silami," oznámil mluvčí Pentagonu. Dodal však, že výsledky této akce se nyní ještě vyhodnocují.

Jednalo se o společnou operaci v oblasti kolem města Káim na severozápadě Iráku, které leží blízko hranic se Sýrií. Přesné místo nebylo prozrazeno. Jedná se tak už o několikátý úspěch koaličních sil v boji proti společnému cíli, kterým je Islámský stát.

Džasím Džabúrí, známý rovněž jako Hadži Hamad, měl podle informací amerického ministerstva financí na starosti finanční operace Islámského státu, zejména pokud jde o prodej ropy a zemního plynu.

Témata:  USA Kurdové Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy