Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé v Německu se obávají hlídek šaría policie

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Hamburg - Obyvatelé Hamburgu mají obavy z hlídek “policie šaría” a islámské státní podpory poté, co do města dorazila nová vlna uprchlíků. Úřednici upozornili, že zaznamenali již několik upozronění od občanů, jak informuje server Express.co.uk.

Očití svědci uvedli, že viděli tři lidi nosit burky a černé rukavice, zatímco jezdily hamburskou čtvrtí Wandsbek v černém autě. Na kapotě měla být nálepka s islámským logem a nápisem šaría policie.

Objevily se také zprávy o dalším incidentu, kde svědci viděli až sedm maskovaných lidí v dodávce. Zahlédli údajně i symboly ISIS. Podobné věci se nedějí jen v Hamburku, incidenty hlásí i Wuppertal, který leží blízko Dusseldorfu.

Po ulici měla chodit skupinka lidí, kteří měli vestu s nápisem šaría policie a měli vyzývat kolemjdoucí, aby přestali pít alkohol a zdrželi se hazardních her, aby se tak dodržely přísné islámské morální zákony.

Policie a politici uvedli, že si toho nebyli vědomi, radní je upozornil, že se musí situace bedlivě sledovat, aby se zajistilo, že se to nebude opakovat. Zprávy přichází poté, co Německo oznámilo řadu nových bezpečnostních opatření, kvůli nedávným teroristickým útokům.

Témata:  muslimové Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy