Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřovatelé tápou ohledně útoků v Thajsku, může to mít souvislost s politikou

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - V Thajsku pokračuje vyšetřování 11 bombových útoků v letoviscích na jihu země, při nichž zemřeli čtyři lidé a 35 dalších utrpělo zranění.

Ve čtvrtek večer a v pátek explodovalo na pěti různých místech Thajska nejméně deset náloží. Terčem atentátníků byly hlavně turistické lokality na jihu země. Všechny oběti jsou podle policie Thajci, mezi zraněnými jsou i cizinci.

Do dnešního rána nebyl ještě nikdo zatčen, řekl novinářům zástupce šéfa thajské policie Pongsapat Pongčaroen. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že dnes nebo nejpozději v neděli budou mít vyšetřovatelé k dispozici seznam podezřelých osob.

Za atentáty by mohli stát odpůrci nové ústavy podporované vojenskou vládou, která byla minulý týden schválena v referendu. "Stačí se podívat, kde se útoky odehrály - všechny ty provincie pro ni (novou ústavu) hlasovaly," řekl v pátek policejní šéf Čaktchip Čajdžinda. "Podle mého názoru je tu souvislost s politickým vývojem."

Témata:  Thajsko výbuch

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy