Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve švýcarském vlaku útočil muž s nožem a hořlavinou. Bylo zraněno nejméně sedm osob

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: gottardo2016.ch

Bern - Šest zraněných cestujících si vyžádal útok šílence ve vlaku na východě Švýcarska. Sedmým zraněným je samotný útočník. I on skončil v nemocnici.

Mezi zraněnými je i šestileté dítě, k vlaku spěchaly tři záchranářské helikoptéry. Dalšími zraněnými jsou chlapec a dívka (oba 17), ženy ve věku 34 a 43 let a padesátiletý muž.

Podle webu 24heures je útočníkem 27letý Švýcar. V době incidentu byly ve vlaku desítky cestujících. Policie kantonu Sankt Gallen bez upřesnění uvedla, že útočník byl také zraněn.

Násilník založil podle policejního prohlášení ve 14:20 SELČ oheň ve vlakové soupravě u nádraží v Salez mezi obcemi Buchs a Sennwald poblíž hranic s Lichtenštejnskem. Použil k tomu zatím blíže neupřesněnou hořlavinu a cestující také napadl nožem.

Policie uzavřela oblast útoku a na místo dorazili také hasiči, tři záchranářské vrtulníky a lékařské týmy. Nádraží bylo dočasně uzavřeno a pro další dopravu cestujících se připravují autobusy.

Témata:  Švýcarsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy