Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tvrdé boje v Halabu pokračují. Zemřelo 51 civilistů, včetně dětí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek - V severosyrském městě Halab a okolí pokračují boje mezi armádou prezidenta Bašáru Asadovi a povstalci. Za sobotu zemřelo 51 civilistů včetně čtyř dětí.

"Nejméně 51 civilistů, z toho čtyři děti, bylo v sobotu usmrceno v městě Halabu a ve stejnojmenné provincii při střelbě mezi vládními vojáky a rebely," sdělila Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

Podle ní vládní vojáci ostřelovali několik čtvrtí na východě Halabu, které kontrolují povstalci, a připravili o život 15 civilních obyvatel, další deset pak zranili. Devět civilistů zahynulo při dělostřelecké palbě rebelů na západní čtvrti Halabu, jež má naopak pod kontrolou Asadův režim.

Dalších 27 civilistů se stalo obětí náletů, které provedly Asadovy jednotky a ruské síly, jež Asada podporují. Letecké útoky se zaměřily na tři města a jednu vesnici v oblasti západně od Halabu.

Armáda věrná Asadovi v minulých týdnech obklíčila povstalci ovládanou východní část Halabu a uvnitř se ocitlo bez dodávek potravin přes 200 tisíc lidí.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy