Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po prohlídce domu útočníka ze švýcarského vlaku, není jeho motiv stále jasný

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bern - Ve Švýcarsku probíhá vyšetřování sobotního incidentu, kdy muž (27) ve vlaku poblíž lichtenštejnských hranic napadl nožem a hořlavou tekutinou spolucestující.

Mladík byl zatčen a kvůli vážným popáleninám je nyní v kritickém stavu v nemocnici, proto ho nebylo možné vyslechnout. Policisté už ale provedli domovní prohlídku v jeho bydlišti.

Útok se odehrál v sobotu odpoledne za jízdy poblíž železniční stanice Salez. Mladý Švýcar ve vlaku zranil šest pasažérů, ve vážném stavu je kromě samotného pachatele ještě jeden další člověk. Zraněno bylo i šestileté dítě, to je však mimo ohrožení života.

Policie od začátku uváděla, že s největší pravděpodobností nejde o teroristický čin. "Nedá se samozřejmě nic vyloučit, ale tato myšlenka je nám nyní hodně vzdálená," řekl dnes ohledně možného teroristického pozadí útoku policejní mluvčí. Podle něj není dosud jasné, zda chtěl útočník zasáhnout konkrétní osobu nebo jestli někoho z cestujících ve vlaku znal.

Témata:  Švýcarsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy