Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci riskují životy: Člun s migranty se objevil až u Kythéry

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Atény - U řeckého ostrova Kythéra, který se nachází 400 kilometrů od tureckého pobřeží, byl zadržen člun s 68 migranty. Mezi nimi 20 žen a dětí.

Kythéra leží u nejjižnějšího výběžku Peloponéského poloostrova a obvyklým cílem běženců nebývá. Většina uprchlíků totiž míří na ostrovy v Egejském moři jako jsou Lesbos, Chios či Samos, které jsou od tureckého pobřeží vzdálené jen pár desítek kilometrů.

"Migranti se chtěli z Turecka očividně dostat k řecké pevnině nebo do Itálie," citovala DPA vyjádření důstojníka řecké pobřežní stráže. Podle něj bylo na 50 metrů dlouhém člunu 48 mužů, 12 žen a osm dětí.

Od pátečního do dnešního rána dorazilo do Řecka 202 uprchlíků. Na ostrovech je nyní na 10.500 migrantů, tamější uprchlické tábory ale mají kapacity jen pro 7450 lidí.

Témata:  Řecko uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy