Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Thajská policie hledá po celé zemi pachatele atentátů, jeden člověk už byl zatčen

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Tereza Váchová, EuroZprávy.cz

Bangkok - Thajská policie pokročila při vyšetřování série bombových a žhářských útoků v turistických letoviscích. Podle nových poznatků jsou atentáty jasně propojeny a jedna osoba byla zatčena.

Ve čtvrtek večer a v pátek explodovalo na pěti různých místech Thajska nejméně deset náloží. O víkendu poté našla na různých místech dalších pět náloží, jejichž rozbušky selhaly a nevybuchly. Všechny čtyři oběti jsou podle policie Thajci, mezi 35 zraněnými jsou i cizinci.

"Tyto činy provedla jistá skupina současně na mnoha místech, na příkaz jednoho člověka," prohlásil zástupce šéfa thajské policie.

Zatykač byl vydán v souvislosti s žhářským útokem na supermarket ze čtvrtečního rána, upřesnil týž zdroj. Po dalších podezřelých se stále pátrá.

K atentátům se nikdo nepřihlásil a thajské úřady opakují, že se v žádném případě nejednalo o mezinárodní terorismus. Podle thajské policie měly útoky patrně vnitropolitický motiv - mohli za nimi stát odpůrci nové ústavy.

Témata:  Thajsko výbuch

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy