Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: V Mexické zoo zaútočil na ošetřovatele leopard, život mu zachránil tygr

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Mexiko - Ošetřovatel Eduardo Serio jen o vlásek unikl smrti. Zrovna když si hrál s bílými tygry ve výběhu šelem, připlížil se k němu zezadu leopard, který následně zaútočil. A nebýt jednoho z tygrů...

Eduardo Serio může mluvit o pořádném štěstí. Jen těsně se vyhnul útoku zabijáckého leoparda, který zaútočil zezadu. Ošetřovatele, který neměl ani ponětí o tom, jak velké nebezpečí mu hrozí, před smrtí zachránil hrdinský tygr. Ten vytušil záměry zběsilého zvířete a na poslední chvíli leoparda skolil a záchranáře tak zachránil.

Z tygra Atzlana se tak stal vmžiku hrdina mexické zoologické zahrady, na kterého se chodí dívat lidé z blízkého i dalekého okolí. "Atzlan mě zachránil před útokem Dharmy," stálo u videa, které se stalo hitem internetu.

Přesto se najde mnoho lidí, kteří dost pochybují o hrdinské záchraně člověka. "Obrovský tygr jménem Atzlan podle všeho nechtěl zachránit nějakého člověka... spíš si chtěl hrát - stejně jako leopard," kritizoval video Marvin.

Podle dalších uživatelů internetu ošetřovatel zbytečně riskuje, protože jsou nebezpečné všechny šelmy. Je pak otázkou času, kdy jedna z nich zaútočí. "A pak tě lev zachrání před tygrem," rýpají do muže.

Témata:  Mexiko zvířata tygři

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy