Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Média se pustila do Trumpa: Měl by změnit kampaň nebo odstoupit

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Podle listu The Wall Street Journal (WSJ) by měl republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump do začátku září změnit způsob své kampaně, nebo odstoupit.

WSJ dal Trumpovi jako termín pro možnou změnu svátek práce, jenž připadne na 5. září. Tento den v USA tradičně uzavírá letní prázdniny a ve volebním roce pak otevírá poslední fázi předvolební kampaně. Volby se budou konat 8. listopadu.

"Pan Trump si znepřátelil svou stranu a nevede kampaň kompetentním způsobem," napsal list, který většinou straní republikánům. Dnešní článek agentura Reuters hodnotí jako nezvykle kritický.

"Okno pro změnu se (pro Trumpa) zavírá," stojí v článku, který také vyzývá miliardářovy příznivce, aby přiměli svého kandidáta vést disciplinovanější kampaň.

List Trumpovi doporučuje, aby "přestal vinit všechny ostatní a rozhodl se, zda se chce chovat jako někdo, kdo stojí o to být prezidentem, anebo předat nominaci Mikeovi Penceovi," stojí v článku s odkazem na guvernéra Indiany, který s Trumpem kandiduje na úřad viceprezidenta.

WSJ podotýká, že Trump se mylně domnívá, že hulvátská atmosféra na jeho setkáních se stoupenci se přetaví ve voličské hlasy a že mu stačí spolehnout se na sociální sítě.

Trump má dnes (v noci na úterý SELČ) v Ohiu přednést projev o svých záměrech v zahraniční politice. Podle agentury AP chce prosazovat realismus a bude se hlásit jako ke spojenci ke každému, kdo bude ochoten připojit se k boji proti Islámskému státu.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy