Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Jemenu byla zasažena nemocnice, sedm lidí zemřelo

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná/Rijád - Při leteckém bombardování v severním Jemenu dnes byla zasažena nemocnice. Podle místních zdrojů citovaných agenturou Reuters přišlo o život sedm osob a 13 lidí bylo zraněno.

Nálet podnikla arabská kolice, kterou vede Saúdská Arábie a jež bojuje na straně jemenské vlády proti šíitským povstalcům. Podle Reuters zasaženou nemocnici provozovala organizace Lékaři bez hranic (MSF).

Zdravotníci po dnešním útoku v severní provincii Hadždža nemohli rychle evakuovat zraněné, protože nad nemocnicí stále přelétávala letadla a nebylo jasné, zda útok skončil.

MSF o víkendu upozornila na sobotní nálet na školu v sousední provincii Saada, kde přišlo o život deset dětí. Koalice ale tvrdí, že tento útok mířil na výcvikové středisko povstaleckých šíitů.

Témata:  Jemen

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy