Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Newyorská policie zadržela a vyslýchá jednoho muže kvůli vraždě imáma

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

New York - Newyorská policie zadržela a vyslýchá jednoho muže v souvislosti se sobotní vraždou imáma jedné newyorské mešity.

Podle policie byl muž zadržen při jiných okolnostech a není podezřelý z vraždy. Stanice NBC a New York Daily News předtím oznámily, že zadržený je podezřelou osobou.

Obětí sobotní střelby je Mauláma Akondží, původem z Bangladéše, který přišel do New Yorku před dvěma lety. On a jeho čtyřiašedesátiletý spolupracovník Thara Uddín byli usmrceni kulkou zezadu do hlavy krátce poté, co opustili mešitu v Ozone Park ve čtvrti Queens.

Motiv zabití policie zatím nezná. Zástupce vyšetřovatele Henry Sautner novinářům řekl, že z předběžného vyšetřování nevyplývá, že muži byli napadeni kvůli své víře. V době střelby na sobě ale měli muslimský oděv. V kritickém stavu byli převezeni do nemocnice, kde oba zemřeli. Akondží měl u sebe 1000 dolarů (24.000 Kč), ale nebyl okraden.

Témata:  USA vražda

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy