Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nemá ponětí o zahraniční politice a na funkci prezidenta se nehodí, tvrdí Biden

Joseph Robinette „Joe“ Biden, Jr., 47. viceprezident USA
Joseph Robinette „Joe“ Biden, Jr., 47. viceprezident USA
Foto: kmu.gov.ua **www.kmu.gov.ua**

Washington - Kandidát amerických republikánů na úřad prezidenta Donald Trump nemá podle současného viceprezidenta Joea Bidena ponětí o zahraniční politice.

Biden dnes vystoupil poprvé po boku kandidátky demokratů Hillary Clintonové ve Scrantonu v Pensylvánii. Řekl, že když Trump označil prezidenta Baracka Obamu za zakladatele Islámského státu, zvýšil tím nebezpečí pro americké vojáky působící v Iráku.

"Trump už nyní činí z naší země méně bezpečné místo," řekl viceprezident. Trump podle něj nemá ponětí o zahraniční politice, o životě amerických pracujících či o mimoamerických tématech. "Snaží se nám tvrdit, že má zájem o střední třídu? Dejte mi pokoj, takový nesmysl," řekl Biden.

Podle něj Trump nemá předpoklady stát se prezidentem, chybí mu zkušenost se zahraniční politikou a také zájem dovědět se něco o mezinárodních výzvách.

Témata:  Donald Trump Joe Biden

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy