Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka spadla do řeky, rodiče ji chtěli zachránit. Utopili se taky

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Péšávar - Pořizování selfie si vyžádalo již řadu obětí, které většinou svou vlastní nepozorností přišly o život. Nejnovější případ se stal v Pákistánu, zemřeli hned tři lidé.

V Pákistánu se utopila dívka (11), když spadla do řeky při pózování pro selfie. Tragédie se odehrála v turistické oblasti u řeky Kunhar, která protéká provincií Chajbar Pachtunchvá, asi 200 kilometrů severně od Islámábádu. Řeka Kunhar v tom místě padá v sérii malebných vodopádů krásnou horskou scenérií.

Matka skočila za dcerou, aby se ji pokusila zachránit, ale strhnul ji silný proud. Když to viděl otec, skočil za nimi také, ale ani on souboj s dravou řekou nevyhrál.

Oba rodiče byli lékaři z provincie Páňdžáb, kteří do Chajbar Pachtunchvá přijeli na dovolenou společně s dalšími dvěma dětmi, devítiletou dcerou a šestiletým synem. Ti byli oba svědky tragédie.

Například 5. července našla policie v Peru tělo jihokorejského turisty, který se zřítil do vodopádu v Amazonii, u kterého se chtěl vyfotografovat. O několik dní dříve se zabil německý turista při pádu do hloubky 200 metrů, když pózoval na Machu Picchu.

Témata:  Pákistán selfie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy