Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Portugalská policie zadržela hasiče, který je podezřelý ze založení desítek požárů

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Lisabon - Portugalská policie dnes zadržela bývalého hasiče, který je podezřelý, že od června založil 26 lesních požárů.

Zatčeni byli také další dva lidé, kteří podle policie v posledních týdnech v lesích zřejmě úmyslně založili několika ohňů. Informovala o tom agentura EFE.

Dnes zatčený pětačtyřicetiletý nezaměstnaný hasič, který byl už v minulosti odsouzen do vězení za lesní žhářství, je podle policie zřejmě původcem 26 požárů v oblasti kolem města Oliveira de Azeméis na severu Portugalska. Dva z těchto lesních požárů, zjištěných 14. a 25. července, dosáhly značných rozměrů a hasit je museli hasiči ze 14 okrsků.

K nedávné vlně požárů v oblasti města Aveiro přispěla i dvaapadesátiletá pomocnice v domácnosti. Ta se rozhodla založit tři požáry, když pozorovala, jak kolem záchranáři hasí jiné ohně v lese.

Témata:  Portugalsko hasiči požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy