Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump začal sekat dobrotu? Omluvil se za některé své výroky

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Doposud prostořeký Donald Trump patrně dal na kritiku a vůbec poprvé připustil, že některé jeho výroky mohou voliče popudit a způsobit jim bolest.

Republikánský magnát nedávno pobouřil velkou část veřejnosti svými kritickými poznámkami na adresu muslimské rodiny, jejíž člen zahynul jako příslušník americké armády v Iráku.

Na volebním shromáždění v severokarolínském městě Charlotte ve čtvrtek vyjádřil lítost a řekl, že svá kontroverzní slova pronáší pod vlivem "vzrušených debat". "Někdy při vzrušených debatách, když mluvíte o spoustě témat, nevybíráte slova a můžete říct něco špatného. To se mi stalo," přečetl Trump svým stoupencům text předem připraveného prohlášení.

Také řekl, že chce být "hlasem každé zapomenuté oblasti v této zemi, která doufá v lepší budoucnost a čeká na ni". Ve svém úsilí prý nepoleví, "dokud každé dítě bez ohledu na barvu pleti nebude mít možnost splnit si svůj americký sen".

Podle analytiků Trumpova omluva souvisí se snahou vylepšit voličské preference, které dlouhodobě zvýhodňují Trumpovu demokratickou soupeřku Hillary Clintonovou.

Trump si v příštích deseti dnech rezervoval pro svou kampaň reklamní prostor na Floridě, v Severní Karolíně, Ohiu a Pensylvánii za pět milionů dolarů, což je jeho první investice tohoto druhu od nominační konference. Clintonová už naproti tomu do politické reklamy ve stejné době investovala 75 milionů.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy