Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Socha Panny Marie začala plakat krev + VIDEO

Náboženství, ilustrační fotografie
Náboženství, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Sucre - Dlouhé roky se věřící v bolivijském kostele modlili k soše Panny Marie a nebylo na tom nic neobvyklého. Před týdnem ale začala socha při mši ronit krvavé slzy.

Lidé z vesnice, která se jmenuje Puerto Rico a leží v bolivijské části amazonského pralesu, se stali svědky zázraku. Socha Panny Marie, k níž se křesťané v kostele modlí dlouhá léta, začala najednou krvavě plakat.

Slzy soše vyvěrají z levého oka a stékají po tváři. Nad horním rtem pak kapou na Mariiny složené ruce. Místní kněz Jose Luis Mamani vše nahlásil úřadům a záhadu oznámil i médiím. Jeden z věřících pak sochu vyfotil jako důkaz.

Vesničané věří tomu, že jde o zázrak a chtějí ho nechat uznat i Vatikánem. To se ale nestane, dokud nebude událost objektivně posouzena a potvrzena. Vědci proto chtějí rudou tekutinu zkoumat. Může jít o barvu, která se začala po letech uvolňovat.

Před třemi měsíci začala krvavě plakat i socha Panny Marie v malém kolumbijském městě, uronila ale jen jednu slzu. V Kalifornii má zase žena doma sošku, která začala plakat po vraždě člena rodiny. Slzy jsou ale průhledné, jako ty lidské.

Témata:  Bolívie náboženství Vatikán

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy