Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otec zadrženého Iráčana vyzval Polsko k jeho propuštění

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Varšava - Otec Iráčana zadrženého během červencové návštěvy papeže v Polsku vyzývá k jeho propuštění.

Polská policie v rámci přísných bezpečnostních opatření zadržela osmačtyřicetiletého muže kvůli tomu, že měl mít v zavazadle stopy výbušnin. Jeho otec ale tvrdí, že je syn nevinný a že podezřelý materiál nebyl nic jiného, než trocha barvy, informovala agentura AP.

"Je to dobrý člověk, sportovec i umělec. Není ani nábožensky založený. Nechtěl by nikoho zranit," řekl o svém synovi Ahmad Habubí. Sinán Habubí byl zadržen 21. července v polském městě Lodž a obviněn z držení výbušnin. Za tento trestný čin mu hrozí šest měsíců až osm let vězení.

Mluvčí polské prokuratury Eva Bialiková tento týden uvedla, že Habubí měl u sebe "stopové množství organických chemických sloučenin". Úřady žádné další podrobnosti o vyšetřování nesdělily s tím, že jde o tajné informace.

Témata:  Polsko Irák věznice

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy