Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské válečné lodě se zapojily do konfliktu. Vypálily tři střely u syrského Halabu

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek/Moskva - Ruské válečné lodě ve Středozemním moři se zapojily do války v Sýrii. Dnes vypálily tři střely na cíle poblíž syrského Halabu.

Jde o další známku toho, že Moskva rozšiřuje své vojenské aktivity v blízkovýchodní zemi, poznamenala agentura Reuters. Rusko začalo tento týden rovněž poprvé pro své údery v Sýrii využívat základnu v íránském Hamadánu.

Ruská letectvo pomáhá syrským vládním jednotkám v pokroku v bojích proti rebelům již téměř rok. V úterý začaly ruské stíhačky útočit i z íránské základny.

Jejich cílem se tehdy staly tři provincie v severní a východní Sýrii. Dnes vůbec poprvé Rusové odpálili tři střely na syrské cíle ze Středozemního moře, předchozí podobné údery byly vedeny z Kaspického moře.

Podle ruské armády byly střely odpáleny ze dvou lodí ve východní části Středozemního moře. Terčem úderu byly pozice džihádistů z Fronty dobytí Sýrie (bývalé An-Nusry napojené na Al-Káidu). Jak oznámilo ruské ministerstvo obrany, střely zničily velitelství a tábor radikálů.

Témata:  Sýrie ruské angažmá v Sýrii Ruská armáda

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy