Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba na východě Ukrajiny neutichá. Strany se navzájem obviňují z porušení příměří

Ukrajinská armáda
Ukrajinská armáda
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Kyjev – Proruští separatisté hlásí útoky zóně na Donbasu. Ukrajinská armáda naopak povstalce obviňuje, že to oni porušili příměří.

Proruští separatisté dnes obvinili armádu z dělostřeleckého ostřelování Doněcka, které si vyžádalo životy jednoho povstaleckého bojovníka a civilisty. Agentura Interfax s odvoláním na povstalecké zdroje uvádí, že dalších pět civilistů bylo zraněno.

Armádní mluvčí kanceláře ukrajinského prezidenta Oleksandr Motuzjanyk naopak obvinil separatisty, že v 71 případech porušili příměří; v tuctu případů vedli palbu i z těžkých děl.

Za posledních 24 hodin však podle něj nebyl žádný příslušník vládních sil zabit. Dva vojáci byli zraněni, ale nejsou v ohrožení života.

Témata:  Ukrajina Donbass v Doněcku Ukrajinská krize

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy