Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turisté si stěžovali na zápach v hotelovém pokoji. Pak zjistili, co bylo jeho příčinou

Thajští vojáci
Thajští vojáci
Foto: Tereza Váchová, EuroZprávy.cz

Pattaya – Velmi nepříjemné překvapení čekalo na hosty hotelu v thajském letovisku Pattaya. Dva hosté si všimli zápachu ve svém pokoji, přesto se ale rozhodli, že se v něm vyspí.

Dva hoteloví hosté se ubytovali v hotelu v jednom z thajských letovisek. Ve svém pokoji zaznamenali zápach, i tak se rozhodli, že v něm přenocují. Ráno se ukázalo, že se v pokoji něco stalo - nedaleko postele byla krev.

Při bližším prozkoumání pak hotelový personál v rámu postele objevil mrtvolu. Tělo patřilo zavražděné transgender ženě jménem Amphon Kongsong (28). „Hotelová uklízečka v místnosti zaznamenala silný zápach a snažila se najít zdroj. Personál pak prohledal pokoj a pod matrací našel tělo," popsal pro BBC situaci tamní policejní šéf Col Apichai Kropphet.

„Stalo se to ale až potom, co se v pokoji thajský pár ubytoval a na lůžku spal," dodal vyšetřovatel.

Kvůli smrti ženy už byli zadrženi dva chlapci ve věku 14 a 17 let. Podle listu Bangkok Post se oba přiznali k její vraždě. Kropphet řekl, že starší chlapec poznal Amphon na Facebooku, kde ji za přesvědčil, aby si našla práci v Pattayae a pak nechala jeho a dalšího 14-letého chlapce v hotelu zapsat.

S oběma strávila několik nocí, pak ale vypukl spor, když jí starší odmítl dát zálohu. Starší údajně uškrtil ženu, zatímco mladší ji držel, aby se nemohla bránit.

Témata:  Thajsko vražda

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy