Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Papež František poděkoval záchranářům a dobrovolníkům za pomoc po zemětřesení

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Řím - Papež František poděkoval záchranářům a dobrovolníkům za jejich úsilí při pátrání po přeživších zemětřesení, které dnes časně ráno zasáhlo střední Itálii.

"Jsem v myšlenkách se všemi, které postihlo zemětřesení, kteří ztratili své milované a kteří jsou stále otřeseni strachem," uvedl papež.

Silné zemětřesení zničilo řadu domů a podle nové oficiální bilance si vyžádalo nejméně 22 mrtvých, dosud se hovořilo o 13. S odvoláním na záchranáře o tom informovala italská agentura ANSA. Počet obětí se zřejmě zvýší, neboť pod troskami podle italských úřadů zůstává stále neupřesněný počet lidí.

Nynější epicentrum leží v blízkosti města Aquila, které bylo v roce 2009 vážně poškozeno silným zemětřesením. Starosta Aquily Massimo Cialente řekl, že dává k dispozici 250 přechodných obydlí. Ta byla postavena právě pro oběti zemětřesení před sedmi lety, kdy zahynulo přes 300 lidí.

Podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur žádní čeští turisté, kteří pobývají v uvedeném kraji Marche, nebyli při zemětřesení zraněni a pokračují v dovolené.

Témata:  zemětřesení v Itálii Papež František

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy