Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyhodil miliony do koše, začal závod s popeláři

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Varšava - Neznámá osoba z Polska si může pořádně oddechnout. Vyhodila totiž do koše více než tři miliony korun a popeláři je spolu s odpadky odvezli. V tu chvíli začal závod s časem.

Zhruba půl milionu zlotých (více než 3 miliony korun) skončilo ve třídírně odpadu v polském Kolobrzegu. Omylem je totiž do koše vyhodila neznámá osoba spolu s přístroji, v nichž se peníze ukrývaly. Poté, co je popeláři odvezli, bylo otázkou času, kdy skončí v drtiči odpadků a budou nenávratně ztraceny.

Vše ale naštěstí dobře dopadlo. Ještě než peníze objevili místní pracovníci třídírny odpadů, přihlásil se o ně právoplatný majitel nebo majitelka, protože totožnost zůstává utajena. Dotyčná osoba přesně věděla, kde se peníze skrývaly, bylo to ve starém vysavači a v reproduktorech vyhozených omylem do smetí.

Podle televize TVN 24 pracovníci poté, co dotyčná či dotyčný uvedl, kde se peníze nachází, hotovost bez problémů vydali. O celé věci byla také informována policie, která vyrazila na místo. O případ se ale nakonec nezajímala, protože hotovost si vyzvedl majitel a k žádnému zločinu tudíž nedošlo.

Témata:  Polsko peníze odpady

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.