Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polskem otřásla tragédie: Chuligáni ubodali mladého fotbalistu

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Sousední Polsko se vzpamatovává z velké tragédie. Talentovaného fotbalistu Dominika Koszowského z týmu GKS Katowice zřejmě ubodali k smrti chuligáni jednoho z konkurenčních klubů.

Dominik se spolu s otcem vracel z restaurace domů. Tam se už ale nikde nevrátí. Na vlakové zastávce byl před zraky svého otce pobodán. Přivolaná záchranka sice Dominika rychle převezla do nemocnice, tam ale těžkým zraněním podlehl.

"Na nádraží došlo k slovní potyčce. Následně se strhla bitka několika lidí, během ní někdo vytáhl nůž, napadl Dominika a dvakrát ho bodl. Chlapec byl převezen do nemocnice, kde zemřel," cituje web dziennikzachodni.pl mluvčího místní policie Alexandra Nowaru.

Policie nevylučuje, že šlo o cílený útok chuligánů konkurenčního klubu GKS Katowice, kde Dominik působil od svých devíti let.

Klub a současní i bývalí spoluhráči cítí obrovský smutek a jsou šokováni z toho, co se událo. "Na hřišti byl vždy statečný, silný a odhodlaný. Každý den byl usměvavý, veselý a měl pozitivní přístup k životu. Jeho rodině a všem kamarádům se smutkem vyjadřujeme upřímnou soustrast," řekl viceprezident fotbalové akademie "Young GieKSa" Marek Oględziński.

Témata:  vražda fotbal Polsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy