Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelka otěhotněla se studentem, ten dostal šest milionů odškodné

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Los Angeles - Učitelka Laura Whitehurstová zneužívala nejméně tři studenty, s jedním z nich měla dokonce dítě. Mladý otec teď dostane od školského úřadu šest milionů dolarů. Úřad se totiž pokusil nevhodný vztah ututlat.

Laura Whitehurstová měla sex už s nejméně dvěma studenty, když poznala 16letého mladíka. Ten se po ročním vztahu stal otcem a učitelku krátce po porodu zatkla policie. Musela si odpykat trest ve vězení, o budoucnost jejího dítěte ale bylo postaráno.

Kalifornský školský úřad totiž musí mladému tatínkovi zaplatit šest milionů dolarů (asi 144 milionů korun) jako odškodné. Ukázalo se totiž, že vedení školy o zakázaném vztahu vědělo, nechtělo ale přijít o dobrou pověst, a tak tuto skutečnost rodičům neoznámilo.

"Výše odškodného představuje velikost škody, kterou mladé oběti a jeho rodině způsobilo porušení předpisů školskými úředníky. Ti tolerovali protizákonné chování učitelky a žáka nedokázali ochránit," sdělil deníku Los Angeles Times soudce Vince Finaldi.

Jde o největší kompenzaci, jakou kdy oběť sexuálního zneužívání dostala od státní agentury. Školský úřad vinu odmítá a tvrdí, že vysoké odškodné neznamená přiznání.

Laura Whitehurstová strávila za mřížemi 6 měsíců a musela být registrována jako sexuální násilník. Dítě, které porodila v roce 2013, má s mladíkem ve střídavé péči. Otci je v současnosti už 21 let. S dalšími dvěma studenty měla podle své výpovědi orální sex.

Témata:  USA učitelé sexuální zneužívání ženy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy