Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage opět podpořil Trumpa: Clintonovou bych nikdy nevolil

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Jackson - Jeden z hlavních lídrů britských nacionalistů Nigel Farage opět podpořil republikánského kandidáta na post prezidenta USA Donalda Trumpa.

Trump podle Farage představuje stejné hnutí proti stávajícím pořádkům, jaké vedl on sám v Británii, uvedla agentura Reuters.

"Nemohu vám asi říkat, jak máte v těchto (listopadových prezidentských) volbách hlasovat. Avšak pochopil jsem vás. A řeknu, že kdybych byl americkým občanem, nevolil bych (demokratku) Hillary Clintonovou, i kdyby mi za to platili," prohlásil ve středu Farage v přítomnosti Trumpa na jeho volebním shromáždění v americkém Jacksonu ve státě Mississippi.

Farage podpořil Trumpa již koncem července v americkém Clevelandu, kde byl hostem nominačního sjezdu amerických republikánů. "Má odvahu hovořit o věcech, které lidé raději zametají pod koberec a ve slušné společnosti o nich nedebatují," řekl tehdy Farage o Trumpovi.

Témata:  Nigel Farage Donald Trump

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy