Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová boduje. Vede nad Trumpem v klíčových státech

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Nový průzkum agentury Reuters a společnosti Ipsos ukázal, že demokratka Hillary Clintonová vede nad republikánem Donaldem Trumpem v 19 amerických státech. Mezi nimi jsou i ty klíčové jako Florida, Virginie a Ohio.

Prezidentské volby v USA budou v listopadu. Při nynějším hlasování by Clintonová měla podle ankety 95procentní naději na celkové vítězství. Trumpovi anketa předvídá vítězství ve 21 státech, které ale mají většinou malý počet obyvatel.

Deset týdnů před hlasováním vede v předvolebním průzkumu Clintonová o šest procentních bodů. Předchozí blesková anketa Reuters/Ipsos začátkem týdne dávala Clintonové ještě větší náskok. Clintonovou podpořilo 45 procent dotázaných, Trumpa 33 procent.

Podle zahraničních komentářů Trump nemá naději na vítězství, pokud nezíská na svou stranu více žen, umírněných republikánů a příslušníků menšin.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy