Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před brexitem přicházelo do Británie méně migrantů, ukázala nová statistika

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Hlavním tématem kampaně před referendem o brexitu byla migrace. Nyní se ukázalo, že nárůst přistěhovalců v Británii se za rok od března 2015 do března 2016 oproti stejnému předchozímu období snížil o 9000.

S odvoláním na oficiální údaje britského statistického úřadu to dnes uvedla agentura Reuters. Jde o první podobný údaj od červnového referenda, v němž se Britové rozhodli pro odchod z osmadvacítky.

Premiérka Theresa Mayová nedávno prohlásila, že výsledek plebiscitu je vzkazem obyvatel, aby do Británie přicházelo méně cizinců. Poukázala opět na to, že její předchůdce a odpůrce brexitu David Cameron nedodržel slib, že výrazně sníží imigraci.

Počet cizinců v Británii ve sledovaném období celkově vzrostl o 327.000. Z tohoto počtu pocházelo asi 180.000 lidí z jiných zemí EU, což je o 4000 méně než v předchozím období.

Témata:  Velká Británie přistěhovalectví Brexit

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy