Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Modlící se fanatik zaútočil na kolemjdoucí

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž – Na sociálních sítích koluje hodně drsné video, které sdílely už tisíce lidí. Zachybuje skupinku modlících se křesťanů, kteří klečí přímo na ulici, zatímco kolem nich prochází lidé a projíždí auta. Pak ale kolem projde černošský muž a situace se najednou velmi dramaticky změní.

Skupinka se vkleče modlí, když ale kolem projde černoch, jeden z mužů vstane a napadne ho. Jednou ranou ho srazí k zemi. Pak vypukne poprask a panika. Podle popisku k videu k incidentu došlo ve Francii. Napadený nuž si měl prý na mobilu pouštět „anti-katolickou hudbu" a „doslova si dělat legraci z modlících se křesťanů". Nic takového však na videu slyšet ani vidět není. „Francie se pravděpodobně probouzí z letargie, ve které se nachází," dodal Polák, který snímek zveřejnil.

Video se rychle rozšířilo po sociálních sítích, zaujalo i Čechy. Velmi ostře se k němu na svém profilu vyjádřil novinář a cestovatel Dan Přibáň, který je náčelníkem cestovatelských projektů, které nesou hromadný název Transtrabant.

„Náboženský fanatik napadl kolemjdoucího! Skupinka modlících se křesťanů. Po chodníku přichází černoch, neudělá prudký pohyb ani s nikým nemluví, náhle se vztyčí křesťan masivního vzrůstu a srazí jej k zemi," ve zkratce shrnuje video.

„Být to obráceně, tedy modlící se muslimové, je to jasný útok na prostého občana a další důkaz jejich agrese (nehledě na to, že ten kluk mohl být křesťan, protože většina míst, kde žijí černoši, je křesťanská). Nyní je ale toto video sdíleno s tím, že černoch si pouští protikřesťanskou hudbu a slušný křesťan ho po právu potrestá. Následně, pokud je poukázáno na to, že tam žádná hlasitá hudba není slyšet (pokud pomineme, že srazit někoho k zemi za písničku, která se mi nelíbí, je samo o sobě nemocné), je doplněno, že černoch křesťana nakopl... a tak to jede dál a dál..." uvádí na svém profilu cestovatel.

Přibáň uvádí, že není rozdíl mezi takovým chováním a islamistickými radikály. „Takhle vypadá začínající fanatismus a extremismus, přesně takhle myslí muslimští radikálové. Vždy omluví čin "svého" člověka, najdou si důvod a nic je nepřesvědčí, že by nemuseli mít pravdu. Jejich "pravda" je totiž svatá. Raději omluví násilí, než by připustili, že nemají pravdu. A důvod k násilí ...ten se vždycky najde. Dávejte si na to prosím pozor, protože s tímhle se začnou Češi mlátit mezi sebou a nebudou k tomu potřebovat jediného imigranta," varuje.

Cestovatel se k otázce uprchlíků na svém profilu věnuje často. „A důležité upozornění nakonec! Jak mi je často vytýkáno, že "pořád řešim ty imigranty" Tento text není o imigrantech, tento text je o tom, abychom si dávali pořád větší a větší pozor na sílící domácí extremismus a sklony k násilí," dodává pro rýpaly.

Témata:  křesťanství útok Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.