Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na kolonu tureckého opozičního politika zaútočili ozbrojenci

Turecká policie
Turecká policie
Foto: egm.gov.tr

Ankara – Útočníci dnes na severovýchodě země zaútočili na kolonu vozidel, ve které jel šéf turecké Lidové republikánské strany (CHP) Kemal Kiliçdaroglu. Podle médií došlo ke střelbě, při které byli zraněni tři členové bezpečnostních složek.

Ministr vnitra Efkan Ala řekl, že útočníci přepadli policejní vozidlo, které jelo v čele kolony aut. Kiliçdarogluovi se nic nestalo, jeho řidič a další policista utrpěli vážná zranění, další spolujezdec lehká.

Úřady z útoku obvinily příslušníky separatistické Strany kurdských pracujících (PKK).

Jeden z činitelů CHP, největší opoziční strany v Turecku, označil incident za pokus o Kiliçdarogluovu vraždu. Dodal, že bezpečnostní síly okamžitě zahájily bojovou operaci proti rebelům v regionu.

Kiliçdaroglu udržoval do červencového pokusu o státní převrat chladné vztahy s prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Pak ale k sobě našli cestu "společným úsilím o zachování demokracie" v zemi, když společně vystoupili na nedávném mítinku.

Témata:  Turecko policie Turecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy