Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V policejní stanici v Turecku vybuchla bomba. Nejméně devět mrtvých, 64 zraněných

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - V autě před policejní stanicí ve městě Cizre na jihovýchodě Turecka dnes ráno explodovala bomba. Výbuch zabil nejméně devět lidí a 64 dalších bylo zraněno.

S odvoláním na turecké zdravotníky to napsala agentura Reuters. Turecké úřady podle agentury AFP oficiálně potvrdily osm mrtvých a 45 zraněných.

Nálož vybuchla v 07:00 místního času (06:00 SELČ) zhruba 50 metrů od policejní stanice. Podle místních médií byl výbuch slyšet velmi daleko a stanici vážně poškodil. Fotografie zveřejněné po explozi na sociálních sítích podle BBC ukazovaly několikapatrovou budovu, která byla v troskách.

Podle bezpečnostních sil stojí za atentáty obvykle radikálové ze zakázané Strany kurdských pracujících (PKK). Cizre bylo v únoru místem prudkých bojů mezi tureckou armádou a PKK, v bojích tam zahynuly desítky lidí. Podle ochránců lidských práv byli mezi mrtvými i civilisté.

Témata:  Turecko bombové útoky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy