Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ztroskotali na opuštěném ostrově, zachránil je nápis v písku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

New York - Dva ztracení námořníci byli s omezenými zásobami nuceni přežít osm dní na opuštěném ostrově v Tichém oceánu. Přeživší zachránil nápis v písku, který upozornil záchranáře na jejich přítomnost na ostrově.

Ztracení námořníci měli ohromné štěstí, nápisu "SOS" si všimli piloti v letadle amerického námořnictva, kteří ihned kontaktovali Pobřežní stráž v Guamu.

Přeživší námořníci strávili na ostrově dlouhých osm dní s velice omezenými zásobami a žádným nouzovým vybavením, uvedl portál CNN.

Pobřežní stráž přijala hlášení o dvou nezvěstných námořnících v malé veslici 19. srpna. Loď vyjela o dva dny dříve z ostrova Weno a mířila na ostrov Tamatam, kam ale nikdy nedorazila.

Během sedmi dnů neúspěšného pátrání prohledaly letadla a lodě území o rozloze téměř 43 tisíc kilometrů čtverečních, uvádí CNN. Osmý den se konečně pohřešovanou dvojici podařilo zachránit.

Témata:  trosečníci Oceán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy