Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku na část Halabu zemřelo 15 civilistů

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek/Ženeva - Při útoku barelovými bombami na povstalecké oblasti syrského Halabu dnes přišlo o život nejméně 15 civilistů.

Informovali o tom opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie. Barelové bomby jsou sudy naplněné trhavinou, naftou a kusy oceli.

Bombardování zasáhlo čtvrť Maádí ve východním Halabu. Nedaleko místa dopadu bomb se v tu dobu nacházel stan, kde příbuzní zabitých při jiném útoku barelovými bombami přijímali kondolence, sdělil Ramí Abdar Rahmán ze SOHR. Tato organizace tvrdí, že dění v Sýrii sleduje pomocí sítě informátorů v terénu.

Město Halab je rozděleno na západní část, kterou má pod kontrolou vláda Bašára Asada, a východní oblast, kterou ovládají povstalci. V posledních měsících se město stalo terčem intenzivních bojů. Ve východní čtvrti města uvázlo bez přístupu k zásobování přes 200.000 lidí.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy