Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecko vydalo pět makedonských občanů, kteří se chtěli přidat k Islámskému státu

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Skopje - Turecko vydalo Makedonii pět jejích občanů, kteří se prý chtěli připojit k radikální organizaci Islámský stát (IS).

Podle dnešního sdělení makedonské policie bylo pět Makedonců zatčeno před dvěma týdny v Istanbulu při velké operaci turecké policie proti rekrutům Islámského státu.

Dva z pěti mužů ve věku od 18 do 24 let byli vážně zraněni, když se turecké policii pokoušeli utéct. Spolu s nimi byli v Istanbulu zadrženi další čtyři cizinci.

Agentura AP uvedla, že v Makedonii bylo letos odsouzeno už 11 lidí kvůli snahám připojit se k radikálům z hnutí Islámský stát nebo kvůli tomu, že pro něj hledali nové bojovníky. Dalších devět včetně nynější pětice je ve vazbě.

Témata:  Turecko Makedonie Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.